Izjemno vesela in hvaležna sem vam za tako krasen odziv na sezname daril, ki sem jih pripravila po starosti. Vsak dan prejemam vprašanja o primernih igračah za vaše malčke in z največjim veseljem vam svetujem pri tem.

Tudi današnji seznam je nastal v sodelovanju s Sanjo iz bloga Žogice in kravate.

Vsem so dobro znane fraze na temo nemogočih dvoletnikov. Če si le dovolimo nanje pogledati drugače, lahko prepoznamo veliko željo, potrebo po samostojnosti, po tem, da končno naredijo sami. In koliko jim pomeni, da jim to omogočimo! Povabimo otroka s seboj v kuhinjo, na vrt ali k ostalim opravilom. Seveda bodo težko uspešni s pripomočki, ki so preveliki za njihove majhne, čeprav precej spretne roke. Otroci med drugim in tretjim letom se bodo razveselili nepremočljivega predpasnika, ki je nujna oprema ne le pri kuhanju, ampak tudi pri ostalih dejavnostih z vodo (obožujejo jih!) ali dejavnostih kjer bi se lahko umazali, perilnika, stojala za perilo, majhnih kljukic za perilo, prav bodo prišle tudi pri drugih dejavnostih, otroška krtačka za umivanje rok, set za pometanje: otroška metla, mala ročna metlica in smetišnica ter pripomočkov za delo v kuhinji, ki smo jih že našteli v priporočilnem seznamu za obdarovanju otrok v starosti enega do dveh let.

Drži, da so otrokom v tem starostnem obdobju pomembne prave stvari, dejavnosti v katerih opazujejo odrasle, a nič manj se ne veselijo drugih izzivov, ki mu jih prinašajo:

Vsak otrok se razvija v svojem tempu, gre svojo pot – kar se tiče časa, ki si ga vzame na določeni stopnji, in kar se tiče zanimanja. Največ kar lahko naredite je, da ga opazujete in mu ponudite tisto, kar mu bo v posameznem trenutku odgovarjalo. Prepričana sem, da je to eno od največjih daril, ki mu jih lahko daste. 

Navedeno starost otroka ne smete jemati kot omejitev, ampak kot približno starost, kdaj bi lahko otroka zanimala posamezna igrača ali pripomoček. In, če res sledite otroku, gotovo ne moremo zgrešiti z darilom. Tako pravi Sanja iz bloga Žogice in kravate 🙂

Obe skupaj vam želiva veliko veselja pri izboru daril

Zapišite vaš komentar