Ker smo se pretekli teden pogovarjali o tem, kakšna darila izbrati za 12. do 18. mesečne otroke, sem prejela seveda veliko prošenj, da bi tak seznam bil zelo koristen tudi za starejše otroke. Zato sem šla hitro v akcijo. Ker sem človek sodelovanja, sem k pripravi seznama povabila blogerko Sanjo, mamo treh navihanih fantičov, s katero se večkrat posvetujem o izbiri igrač za mojo trgovinico. Zelo rada prebiram njen nadvse koristen blog Žogice in kravate, ki ga z veseljem priporočam mamicam v branje.

 

Tako sva s Sanjo združili moči in samo za vas pripravili seznam daril, primernih za otroke od 18. – 24 meseca starosti v upanju, da vam bo olajšal nakup prazničnih daril. Sama se pri izbiri daril držim načela, raje manj, a naj bo tisto pravo :). V trgovinico lahko usmerite tudi babice in dedke, tako se boste na lep način izognili igračam, ki jih ne bi radi videli pri vas doma :).

Preden pa berete dalje, bi rada povedala le to, da največ, kar svojemu otroku lahko podarite, je vaš čas, ki ga preživite z njim, in pa ljubezen, ki mu jo dajete. Vse ostalo je le dodatek in nikakor ne more nadomestiti tega, kar otroci v svojem življenju najbolj potrebujejo in, kar mu lahko daste le vi starši  .

Če se namesto med prodajne police zazremo v otroka, lahko vidimo, da igrače ne bi bile njegova edina, morda celo ne prva izbira. Če ne prej, pa tam nekje pri osemnajstih mesecih ugotovimo, da naš otrok ni več tako zelo majhen. Odkrijejo, da so samostojna osebnost (psihološko), zato želijo stvari opraviti sami in zavračajo našo pomoč. Kolikokrat ste že danes slišali: »Ne,..sam, …moje, …in jaz?«

Z včasih neverjetno natančnostjo posnema naše gibe, želi sodelovati pri vsem, kar počnemo, zato je super, če ga lahko vključimo v naša vsakdanja opravila. Pri tem pa je pomembno, da so pripomočki, ki jih pri tem uporabljajo otroške velikosti, ker bodo pri tem veliko bolj uspešni in nam bodo veliko raje in dlje časa pomagali, ker jih ne bo frustrirala nerodna uporaba naših velikih pripomočkov 🙂

Kaj torej podariti otročkom med 18 in 24. mesecem starosti?

Pripomočke za osebno nego: na primer krtačko za umivanje nohtkov, kakšno brisačko in dišeče majhno milo, Sanja pa svojim otrokom vsako leto med Miklavževa darila, namesto sladkarij, v košarico vtakne še zobno ščetko in milo.

Otrok pridobiva še večjo kontrolo nad svojo roko, vedno bolj vešče uporablja svoje prste in prav hrepeni po dejavnostih z rokami in prav je, da otroka pri tem podprete. Poleg opravil t.i. vsakdanjega življenja, je koristno otroku izbrati primerne igrače:

 

Zdaj pa v pripravo primernih igrač in dejavnosti za otroke med 24. in 30. mesecev starosti.

 

 

Zapišite vaš komentar

− 5 = 3