Pristop montessori zajema celostni razvoj otroka in nagovarja vse vidike: telesni, čustveni, socialni, kognitivni in duhovni razvoj otroka. Temelji na opazovanjih in odkritjih izjemne ženske dr. Marie Montessori, katere neverjetna genialnost me vsakič znova preseneča. Vsa ta odkritja lahko pomagajo staršem, vzgojiteljem in učiteljem pri vsakodnevni vzgoji in učenju otrok.

To, kar je dr. Maria Montessori odkrila o otroku pred 100 leti, danes postajajo preverjena in splošno znana dejstva. Prav neverjetno je, da je brez tehnološke opreme o otroku odkrila nekaj, kar nevroznanstveniki danes potrjujejo. Nekateri nevroznanstveniki tudi trdijo, da je okolje montessori idealno učno okolje.

Otrok, ki odrašča v okolju montessori razvija in krepi svoj značaj in osebnost ter kvalitete in veščine kot so samostojnost, zmožnost koncentracije, sposobnost reševanja problemov, sposobnost logičnega razmišljanja in sprejemanja odločitev ter razvija pozitivno samopodobo in samostojnost.

Te značilnosti bodo otroku pomagale odkriti kdo je, kaj lahko prispeva družbi in v čem je dober.

Ne moremo vplivati na to, kako bo potekalo življenje naših otrok, lahko pa vplivamo na to, da jim pomagamo razviti veščine in sposobnosti, da se bodo življenja kljub izzivom veseli in bili ob tem srečni ne gleda na to, v kakšnih življenjskih situacijah se bodo znašli.

Jaz si za svoji deklici želim, da bi imeli radi izzive, da se ne bojita napak. Ko bosta na kakšnem življenjskem razpotju si želim, da si rečeta: »Nič hudega, bom poskusila še enkrat. Težko je, a grem naprej«. Saj veste življenje je polno izzivov in vsi si želimo, da se izzivov ne bi bali, ampak bi jih vzeli kot priložnost za svojo rast.

Želite izvedeti več o pristopu Montessori?

Oglejte si, kaj vam ponujamo v okviru našega programa Montessori doma.

Program Montessori doma >>