Zakaj programi za otroke in starše?

SPOZNAJTE SVOJEGA OTROKA

Na srečanjih boste lahko spremljali razvoj vašega otroka medtem, ko bo on veselo raziskoval okolje montessori, preizkušal materiale montessori in spoznaval druge otroke okoli sebe.

POVEŽITE SE Z DRUGIMI STARŠI

Na srečanjih za otroke in starše je običajno 8 družin s podobno starimi otroci. Starši imate tako priložnost se povezati med seboj in deliti svoje starševske izzive.


RAZVIJAJTE SVOJO STARŠEVSKO VLOGO

Prva tri leta so čudovita leta, a tudi polna izzivov. Vzgojni pristop montessori vam lahko pomaga, da boste ta dragoceni čas čim bolj izkoristili. Pri tem vam bodo v podporo pedagoginje montessori, ki bodo vodila srečanja za otroke in starše.

UGOTOVITE ALI JE VZGOJNI PRISTOP MONTESSORI PRAVA IZBIRA ZA VAS

Na srečanjih za otroke in starše boste ugotovili, ali vam je pristop motessori blizu. V sobi montessori boste z vašim otrokom izkusili nekatere tipične dnevne aktivnosti, ki sicer potekajo v vrtcih montessori in na ta način boste dobili širši vpogled v pristop montessori. Ob koncu srečanj boste zagotovo vedeli, ali je montessori prava izbira za vašega otroka.

Izberite program Montessori doma, ki bo pravi za vas in vašega otroka!

  • »Morem reči, da je bila to ena res boljših "investicij". In sem res vesela, da sem se odločila M. vključiti v ta program. M. je res uživala in mislim, da je dobila tudi zelo veliko od vas in metode dela po Montessori. Če bo drugo leto tudi kakšen program, me prosim obvestite. In če bomo finančno zmogli, jo vsekakor vključimo. Maja P.


Želela bi pohvaliti tudi zadnje naše srečanje, kjer sem spoznala, kako z otrokom konkretno delati. To je bilo res dragoceno. Pa ves material, ki smo si ga lahko izdelali. Res super. Bi si želela še več takšnih ustvarjalnih srečanj, kjer bi starši spoznali, kako delati z otrokom tudi doma. M. je vedno od vas prišla drugačna...se mi zdi da je še nekaj časa bila pod vtisom vsega, kar je delala. Npr. enkrat je delala množenje. Meni nikakor ni bilo jasno, kako je 5 letnici uspelo množit...Prinesla je tisto knjižico, kjer je vpisovala rezultate, meni pa je bilo kar malo žal, da nisem vedela, kako doma nadaljevati. No, sedaj vem in zelo sem vesela, da sem si lahko izdelala to tablico, po kateri lahko sedaj delava. Maja P.


  • Moj otrok je s programom pridobil potrpežljivost, samostojnost, večjo koncentracijo, spretnost in večjo samozavest. Jaz pa sem na programu dobila veliko novega znanja, popolnoma nov pogled na otroka, nov pristop vzgoje. Delo z otrokom je tudi delo na sebi, zato sem ugotovila tudi veliko novega o sebi. Imam več potrpljenja, predvsem pa cenim čas, ki ga preživim s svojim otrokom. Mama 18-mesečnega fantka