Dojenčki svobodno in varno raziskujejo v okolju, ki je povsem prilagojeno njihovim razvojnim potrebam. Okolje je prilagojeno dojenčkom, ki opazujejo in tudi že posegajo po predmetih, sedijo, se plazijo ali postavljajo na noge in delajo prve korake.

Na nizkih in odprtih policah so postavljeni zanimivi predmeti in igrače, ki dojenčke kar vabijo, da jih raziskujejo s vsemi svojim čutili. V takem okolju bo vaš dojenček našel ogromno spodbud za svoj razvoj, vi pa boste dobili veliko idej, kako podobno okolje pripraviti tudi doma.

Skozi srečanja se ustvari varen in sproščen prostor, ki dojenčkom daje občutek varnosti in domačnosti in tako imajo dojenčki prvo tako izkušnjo biti v stalni skupini otrok, kar zagotovo olajša prehod v dnevno varstvo, ko bo čas, da se mamica vrne v službo.

Dojenčki so radi v družbi drugih dojenčkov in se veselijo vsakega srečanja posebej. Zelo radi se opazujejo, poslušajo, odzivajo drug na drugega in se tako spontano učijo medsebojne komunikacije in interakcije.

Mamice imate na srečanjih veliko priložnosti za opazovanje svojega dojenčka in s tem možnosti za prepoznavanje njegovih notranjih potreb, kar je ključno, da bi svojega otroka bolje razumele in z njim vzpostavile bolj harmoničen odnos. Pri opazovanju vam bo v veliko pomoč Dnevnik opazovanj, ki ga boste prejele ob vpisu na srečanja in tako sproti ustvarjale dragocene spomine na čas, ko sta z otrokom obiskovala skupna srečanja montessori za dojenčke.

Učili se boste otroku pomagati le tam, kjer potrebuje vašo pomoč, saj pretirana pomoč otroku jemlje dragocene izkušnje preko katerih gradi zaupanje v svoje sposobnosti in dolgoročno s tem gradi svojo pozitivno samopodobo in razvoja samostojnost.

Srečanje je tudi čas, ko se z dojenčkom še bolj povežete, saj si vzamete čas le zanj in ne počnete zraven še 100 drugih stvari. Na srečanjih raziskujete tako vi kot tudi vaš dojenček in se tako učita drug od drugega.

Srečanje je organizirano okoli 3 glavnih aktivnosti: prosta igra, čas za pesmico ali dve in skupna malica.

"Ko se igram z njim bolj pazim, da upoštevam njegovo voljo in želje, opazujem s čim bi se želel igrati in ali išče mojo pomoč. Večkrat ga pri igri samo opazujem in zraven sedim. Manjkrat posežem,če se sam igra. Spoznala sem ga malo bolj, ga bolj upoštevam in ga spodbujam, da naredi stvari, ki jih lahko, sam."


"Naša druženja so bila res čudovita. Zanimivo je bilo opazovati naše dojenčke, kako se odzivajo drug na drugega, se spodbujajo in veselijo skupaj. G. je tudi zelo napredovala in sem velikokrat ta napredek opazila ravno na srečanjih. Prav gotovo zaradi vpliva drugih otrok in seveda okolja. Žal sva bili z G. zaradi bolezni večkrat odsotni, vendar sva zelo radi prišli na vsako srečanje. Ni dvoma, da ste v ta srečanja vložili veliko ljubezni." Mama 9-mesečne dojenčice


Kmalu pričnemo s POMLADNIMI srečanji za dojenčke. Prosti sta le še 2 mesti. Lepo vabljene!

Kliknite tukaj in se vpišite na čakalno listo >>
 • Srečanja potekajo enkrat tedensko in trajajo 1 uro in pol (dopoldan od 9.00 do 10.30)
 • Z novim sklopom 8ih srečanj bomo pričeli maja 2017.Cena za 8 srečanj in 2 predavanji je 150,00 €.

 • Če prijavo odpoveste več kot 2 tedna pred pričetkom srečanj, vam obračunamo administrativne stroške v višini 25 €, ostanek pa vrnemo. Če pa se odjavite 2 tedna pred pričetkom tečaja, vplačanega zneska ne vračamo.
 • Število mest je omejeno na 8 dojenčkov in mamic, zato priporočam, da se na srečanja prijavite čim prej, da si zagotovite svoje mesto.
 • Vse podatke za plačilo prejmete ob prijavi na srečanja.
  • Otrok na srečanje pride z enim odraslim (mama/oče/babica/dedek/drugi skrbnik).
   • Dvojčki ali sorojenci lahko pridejo le z enim odraslim.
    • Zaželeno je, da starejši bratci in sestrice ne hodijo na isto srečanje.
     • Če se otrok zaradi bolezni ne more udeležiti srečanja, se lahko dogovorimo za eno nadomestno srečanje znotraj trenutno aktualnih terminov.
      • Otrok naj bo oblečen v udobna oblačila.
      • Kmalu pričnemo s POMLADNIMI srečanji za dojenčke. Prosti sta le še 2 mesti. Lepo vabljene!

       Kliknite tukaj in se vpišite na čakalno listo! >>

       Garancija zadovoljstva

       Če po 1. srečanju ugotovite, da srečanja niso za vas, nam prosim vašo željo povejte in vam brez besed vrnemo vplačani denar.