Starši se vsakodnevno soočate z različnimi izzivi, ki jih prinaša življenje z majhnimi otrokom in teh ni malo.


Se vaš otrok pri letu in pol ponoči trikrat zbudi, ste utrujeni in se v službi težko zberete?

Svojega 5-mesečnega otroka ste pričeli navajati na gosto hrano, a ste razočarani, ker uvajanje ne gre tako kot ste si predstavljali.

Menite, da je čas, da otroke odvadite od plenic, pa ne veste, kako bi se tega lotili.

Sprašujeta se, kakšne igrače lahko otroku ponudite in kako lahko uredite vaš dom, da se bo v njem počutil dobro.

Ste utrujeni od pretirane animacije in komaj čakate, da pride večer, da se lahko malo odpočijete.

Ob koncu dneva sta razočarani nad samim seboj, ker sta na otroka zakričali, kljub temu, da tega niste nameravali.S takimi in podobnimi izzivi sem se pri vzgoji svojih deklic ubadala tudi sama. Velikokrat sem se počutila negotovo in nisem vedela, kako naprej. Izzivov ni nikoli konec, z nekaterimi sem opravila, prihajajo pa vedno novi.

Ker vem, kako se počutite ob vsem tem, sem k sodelovanju povabila Leno Andrenšek Metljak – vzgojiteljico, učiteljico in pedagoginjo montessori v izobraževanju, ki vam bo pomagala razjasniti marsikatero dilemo ali vprašanje na področju vzgoje in medsebojnih odnosov ter pomagala sprejeti izzive, ki jih starševstvo prinaša.


 • VZGOJNI KOTIČEK Z LENOZa starše
 • Datum srečanja11. november 2016 ob 17. uri
 • Kraj srečanj Prostori Akademije montessori doma znotraj družinskega centra Fit Malček, Špruha 19, 1236 IOC Trzin (zemljevid)
 • Tema srečanja: Kako pripraviti otroka na prihod bratca/sestrice?
 • 20 €
 • Prijava na predavanje

Prijava na predavanje Kako pripraviti otroka na prihod bratca/sestrice?

Prihod novega družinskega člana je edinstven in čudovit dogodek. Zaradi sprememb, ki jih prinese, pa je lahko tudi stresen, tako za starše kot za starejše otroke v družini. Lepo vabljeni vsi, ki še čakate na novega člana in tudi tisti, ki ste naleteli na nekaj začetnih težav, da se nam pridružite na predavanju.

Kliknite tukaj in se prijavite na predavanje >>

Vsak prvi ali drugi petek v mesecu vas vabimo na predavanja, ki se bodo odvijala v okviru Vzgojnega kotička z Leno. K aktivnemu sodelovanju boste povabljeni vsi, da s svojimi vprašanji in izkušnjami obogatite srečanje.

Predavanja bo vodila Lena Andrenšek Metljak, ki je svojimi dolgoletnimi izkušnjami kot vzgojiteljica v vrtcu, z udeležbo na raznovrstnih izobraževanjih s področja vzgoje in osebnostne rasti ter nenazadnje kot mama prišla do mnogih spoznanj, ki so ji pomagale pri delu z otroci in pri vsakdanjem življenju z njenimi tremi otroci.

Več o Leni >>

Zajela bo različne teme, med drugim:

 • 11.11.2016: Kako pripraviti otroka na prihod bratca/sestrice?
 • 02.12.2016: Samostojni otroci, srečni otroci
 • 06.01.2017: Pomen čustvene povezanosti med mamo in otrokom
 • 03.02.2017: Tema bo objavljena naknadno
 • 03.03.2017: Tema bo objavljena naknadno
 • 07.04.2017: Tema bo objavljena naknadno

Teme lahko pomagate sooblikovati tudi vi, tako, da nam pišete na info@montessoridoma.si.

V svoj vzgojni kotiček pa bo povabila tudi posebne goste, različne strokovnjake na področju vzgoje majhnih in malo večjih otrok.

Druga tema, ki jo bomo pokrili je Kako pripraviti otroka na prihod bratca/sestrice?.

Predavanje bo potekalo v petek, 11. novembra ob 17ih v prostorih Akademije montessori doma (družinski center Fitmalček), IOC Trzin.

Predavanje bo trajalo eno uro in pol.

Vsebina predavanja
Prihod novega družinskega člana je edinstven in čudovit dogodek. Zaradi sprememb, ki jih prinese, pa je lahko tudi stresen, tako za starše kot za starejše otroke v družini. Kakšen bo odziv sorojenca, ko pride v družino nov član, je težko napovedati. Upoštevati je potrebno starost otroka, njegove osebnostne značilnosti, število otrok v družini, odnose, navezanost na starše, itd..

Da bi vse potekalo čim bolj umirjeno in bi sorojenci dobro sprejeli bratca ali sestrico, lahko starši storimo marsikaj, da otroke na to ustrezno pripravimo. Na predavanju boste dobili nasvete, kako pripraviti otroka na prihod dojenčka, kako ga vključevati v opravila in pomoč po prihodu dojenčka domov, da se ne bo počutil odrinjenega, kako se spopasti s pojavom ljubosumja.

Lepo vabljeni vsi, ki še čakate na novega člana in tudi tisti, ki ste naleteli na nekaj začetnih težav, da se nam pridružite na predavanju.

Prijava na predavanje Kako pripraviti otroka na prihod bratca/sestrice?

Prihod novega družinskega člana je edinstven in čudovit dogodek. Zaradi sprememb, ki jih prinese, pa je lahko tudi stresen, tako za starše kot za starejše otroke v družini. Kakšen bo odziv sorojenca, ko pride v družino nov član, je težko napovedati. Lepo vabljeni vsi, ki še čakate na novega člana in tudi tisti, ki ste naleteli na nekaj začetnih težav, da se nam pridružite na predavanju.

Kliknite tukaj in se prijavite na predavanje >>