Veliko vas je spraševalo po tem, kje nakupujem igrače in materiale ter, kako jih izdelujem. Sicer ta prispevek ne bo zajemal vsega, kar vam lahko posredujem, ker je teh informacij preveč, da bi jih lahko strnila v enem prispevku. Poskusila pa jih bom vključevati v prihodnje članke. Tokratna objava se navezuje na že objavljen prispevek Ta teden na policah.

Naša izkušnja z igračami je taka, da smo ugotovili, da večino igrač sploh ne potrebujemo. Tri leta nazaj, ko je bila Velika T stara 2,5 leti, smo se dušili v igračah. Večina teh je bila popolnoma neuporabnih, v smislu, da se je Velika T z igračo malo poigrala, mogoče je bila aktualna par dni, potem pa je ležala nekje v zaboju, pozabljena….Omara je bila polna igrač, a Veliki T je najraje delala, to kar delam jaz. To obdobje se je sovpadalo tudi z mojim izobraževanjem in sledilo je veliko sprememb v našem domu. Spremembe so bile postopne…

Danes imamo v omari in na policah malo igrač, tiste igrače, ki pa jih imamo so skrbno in premišljeno izbrane. Pri izbiri igrač gledam na to, da bo otrok z igračo pridobil kakšno novo spretnosti, se naučil kaj novega. Tako vem, da ju bo igrača pritegnila za dalj časa in se bosta k njej še vrnili, četudi bosta za nekaj časa izgubili zanimanje zanjo. Veliko materialov/igrač jima tudi jaz pripravim. Pri pripravi le teh sledim njunim interesom in trenutnim željam. V glavnem pa sta mali v dogajanje v našem domu aktivno vključeni. Kadarkoli in za karkoli izkažeta interes, da bi v čem sodelovali, najdem način, da ju vključim.

Zdaj pa h konkretnemu … Sestavljanke kupujem v različnih trgovinah.

Ravensburger sestavljanke največkrat kupim v trgovini Muller, tam imajo veliko izbiro. Izbiram sestavljanke s podobami in dogajanjem iz realnega življenja (kmetija, mesto, živalski svet, gasilci, ipd), izogibam se sestavljankam s podobami iz risank ali podobno izmišljeno vsebino.

Večplastno sestavljanko (z motivom rože)
sem kupila preko kataloške prodaje, kjer imajo dobro ponudbo igrač po ugodnih cenah.

Sestavljanko s števili  imajo na spletni strani Kosobrin. Jaz sem jo sicer kupila preko spletne strani Juma igrače, vendar je strošek pošiljanja pri njih zelo visok, zato preverite še kje drugje…Verjetno jo imajo tudi v kateri drugi trgovini z igračami.

Sestavljanka Obleci medveda imajo prav tako v spletni trgovini Kosobrin. Sem pa podobne videla tudi v drugih trgovinah.

Karte za bogatitev besednega zaklada so izdelane doma. Podobne karte z različnimi motivi (živali, narava, vozila, itd..) lahko izrežete iz slik koledarja, jih plastificirate in položite v košarico. Če imate svoje fotografije še toliko bolje…

Karte z življenjskim krogom metulja pa sem naročila preko tuje spletne strani Montessori print shop. Imajo zelo veliko izbire materialov po ugodnih cenah. Z nakupom dobite po e-pošti pdf file, ga natisnete, izrežete, plastificirate in karte že lahko uporabljate. Na voljo imajo tudi veliko takih kart, ki si jih lahko brezplačno natisnete.

Življenjski krog metulja se lahko naroči na spletni strani Montessori hiše Celje. Sicer pa imajo na tej spletni strani montessori materiale po ugodnih cenah.

Redno spremljam tudi Lidlove in Hoferjeve tedenske kataloge. Veliko igrač kupim tudi tam (sestavljanke, material za ustvarjanje, štampiljke, otroške knjigice, otroško vrtno orodje, …)

Peščene črke sem izdelala sama…načrt izdelave je opisan v knjigi 100 dejavnosti za učenje branja in pisanja po metodi montessori.

Magnetne črke so iz trgovine Muller, 2 kompleta.
Imajo pa jih tudi v trgovini Kakadu.

Slikovno – črkovna stavnica se dobi v Mladinski knjigi. Predvidevam, da jo imajo tudi v kateri drugi knjigarni.

Zapišite vaš komentar

− 2 = 2