Že dlje časa sem razmišljala o tem, da bi v mojo spletno skupnost povabila družine, ki vključujejo vzgojni pristop montessori v svoj vsakdanjik in je bil vedno kakšen razlog, da sem to misel potisnila na stran. V sredo pa sem si rekla zdaj ali pa nikoli.

Veliko pišem o naši družini, kako mi živimo montessori doma, a ker je odtenkov montessorija doma toliko, kolikor je različnih družin, sem si zaželela, da bi tudi vam prikazala to pestrost. Vsaka družina nekoliko po svoje vključi montessori v svoj dom, odvisno od njenih vrednot in načina življenja. Iz montessorija vzamejo tisto, kar jim je blizu in kar jih podpira.

Za tokratni prispevek sem povabila Polono B. da nam zaupa, kako se je srečala z montessorijem in kako montessori pristop vključuje v vzgojo svoje hčerke S (2 leti). Polono sem spoznala na mojih srečanjih montessori za dojenčke, ki sem jih vodila v Trzinu. Je ena tistih mam, ki jim je montessori pisan na kožo. Zelo sem hvaležna Poloni, da je privolila v intervju in, da lahko tudi na tak način delim z vami majhne zaklade pristopa montessori.

Zapišite vaš komentar

9 + 1 =