Se vam zdi, da vas je rojstvo vašega otročka spremenilo? Zamajalo vaše temelje ali vam dalo misliti? Ste včasih tudi vi izgubljeni v oceanu nasvetov, kako vzgajati najdragocenejše bitje pod vašim soncem? Si želite tudi vi vašemu otročku dati najboljšo verzijo sebe?

O ja, dragi moji, še kako vas razumem.

Deset let nazaj, ko sem prvič postala mama, sem se velikokrat vprašala, če delam prav. Vedela sem, da se v prvih letih otrokovega življenja postavljajo temelji, zato sem si res želela najti prave odgovore. V tem času sem se srečala vzgojnim pristopom montessori. Takoj sem začutila, da je to prava izbira! V pristopu montessori sem našla vzgojo, ki spoštuje otroka in ga hkrati pripravlja na življenje.

Ne pretiravam, če rečem, da mi je montessori spremenil življenje. Ne samo, da sem zaradi njega postala veliko bolj potrpežljiva in umirjena mama z veliko več zaupanja vase, ampak sem zaradi njega spremenila tudi svojo poklicno pot. Kot magistrica politologije sem zapustila varno službo v državni upravi in se posvetila proučevanju in raziskovanju pedagogike montessori. Vpisala sem študij pedagogike montessori in od takrat moje navdušenje nad pristopom montessori samo še raste. Zakaj pedagogika montessori, si preberite TUKAJ.

Ker je montessori naši družini prinesel toliko lepih sprememb, želim vso znanje in izkušnje, ki sem jih pridobila v teh letih deliti tudi z vami.

Svoje znanje sem do sedaj delila le v manjših skupinah za otroke in starše. Danes mi sodobna tehnologija omogoča, da vam lahko vse to, kar danes vem, prinesem vse do udobja vaših domov. Moje ideje, zamisli, znanja in izkušnje delim z vami na MOJEM BLOGUFB STRANI, preko osebnih srečanj s starši in njihovimi otroci ter SPLETNEM PROGRAMU DOM PO MERI OTROKA. Tako se počasi uresničuje moja vizija, da bi bil montessori končno dostopen prav vsem!

Hvaležna sem, da skupaj z vami gradim to čudovito skupnost.

P.S. O meni boste izvedeli največ, če preberete V KAJ VERJAMEM .

Posneto 8 let nazaj, dan po tem, ko sem se odločila za študij pedagogike montessori.

Moje strokovno usposabljanje na področju pedagogike montessori:

  • Diploma iz izobraževanja v pedagogiki montessori za vzgojitelje otrok od rojstva do 3 let (izvajalec izobraževanja: Montessori inštitut v sodelovanju s Seton Montessori Institute iz Chicaga, ZDA)
  • Zaključen teoretični del (420 ur predavanj) izobraževanja v pedagogiki montessori za vzgojitelje otrok v starosti od 2,5 do 6 let (izvajalec izobraževanja: Montessori inštitut v sodelovanju s Seton Montessori Institute iz Chicaga, ZDA)
  • AMI Certifikat za pomočnika v skupini 0-3 let (izvajalec izobraževanja Heidi Philippart, Association Montessori Internationale – AMI)
  • Opravljeno osnovno izobraževanje v pedagogiki montessori (2011), izvajalec Montessori inštitut

Delo na področju pedagogike montessori:

  • 2011-2018 – vodenje programov za otroke in starše po pristopu montessori (delo z več kot 300 otroki in njihovimi starši v tem času)
  • 2013 - začetek pisanja blog zapisov na spletni strani www.montessoridoma.si Bloge zapise lahko preberete tukaj
  • 2014 – junij 2018 ustanovitev in vodenje uspešne spletne trgovinice MONTESSORI DOMA Trgovinico sem junija 2018 predala v upravljanje podjetju Z otroki doma
  • April 2018 – zagon spletnega programa Dom po meri otroka (za starše otrok, ki želijo vključiti montessori v svoj dom)