Ni skrivnost, da poznam Simeta – mojstra iz Svedralnice za otroke in odrasle.

Sime pravi, da je Svedralnica prostor, kjer otroci med 5. in 12. letom ustvarjajo s pravim orodjem in pravimi materiali, pri tem krepijo svoje možgančke, pilijo kreativnost, se učijo sodelovanja in se predvsem naučijo, da zmorejo. Da so napake samo del učnega procesa.

V petek zvečer nas je povabil, da se udeležimo sobotne družinske delavnice v njegovi svedralnici in naj si izberemo, kaj si želimo izdelati. No, ni nam bilo treba dosti razmišljati, da smo sprejeli povabilo in tudi tega, da smo se spomnili družinskega projekta. Že lansko leto smo si želeli izdelati leseno smrekico in sedaj se nam je ponudila taka super priložnost, da si to željo uresničimo.

S puncama smo malo brskale po Pinterestu, kjer res najdeš ogromno idej. In izbrale smo tole idejo. Očka se je itak moral strinjati :). Sprintala sem sliko in jo prinesla na delavnico. Sime nam je takoj serviral z nekaj idejami, kako se lotiti izdelave smrekice. Odločili smo se, da bomo uporabili les od palet.


Najprej je bilo potrebno ločiti posamezne deske palet in izbrati med njimi tiste malo lepše. Mala T je z veseljem odstranjevala vse žeblje in sponke iz desk. Je prava mala mojstrica. Bolj spretna pri tem kot jaz. Se ji pozna, da je spomladi redno, vsak teden, obiskovala Svedralnico. Ko smo imeli dovolj desk, smo jih postavili na tla in zarisali, kako želimo, da smrekica zgleda.

Potem pa smo se po zarisanih črtah lotili žaganja. Nazadnje smo še zabili skupaj vse deske.
Med njimi smo naredili 2 cm razmaka in “voila” smrekica je bila v 3 urah gotova.

Mojster Sime nam je na koncu pomagal še izdelati podstavek za smrekico, da bo lepo stabilno stala,
ko jo bomo opremili z vsemi okraski.

Tako, sedaj nas čaka še okrasitev naše eko smrekice.

Kako smo se imeli v Svedralnici pa je lepo zapisala moja Velika T. Zadnje čase svoje misli rada pove v rimah :).