Pri nas počasi zaključujemo z delovnimi in šolskimi obveznostmi in se prepuščamo mirnejšim dnevom, ki jih bomo preživeli z družino in prijatelji. Veselimo se časa, ko bomo lahko čez praznike več skupaj.

Letos smo se odločili, da bomo našo 10 let staro smrekico zamenjali za novo. Res je že dotrajana. Želeli pa smo si tudi spremembo.

Umetne nismo več želeli, spogledovali smo se s pravimi smrekicami, a je bila predvsem meni misel na to, da jo bomo po koncu praznikov zavrgli v smeti, res grozna. Koliko smrekic gre vsako leto na račun praznikov v nič!
Bil je že 21. 12. in mi še vedno brez smrekice.

Prave rešitve še nisem videla. Običajno smo smrekico postavili okoli 15. decembra, malo po prihodu Miklavža.

Potem pa se mi posveti, ko sem z malima okoli našega doma, nabirala veje za dekoracijo našega stanovanja. Naše božično drevo bomo letos izdelali iz večjih vej, ki ležijo po tleh in jih je v naši okolici veliko. Nekaj jih je obrezanih, nekaj pa jih je narava odlomila. Na moje začudenje, so bili nad idejo navdušeni vsi trije :) Tudi mali! Včeraj smo šli v akcijo in nastalo je naše božično drevesce. Ko smo ga dokončali, je Velika T rekla, da je to do zdaj naše najlepše drevesce. Res je povsem ekološko, v stiku z naravo, čisto preprosto in enostavno čudovito. Na božični večer pa bomo drevesce opremili še z majhnimi lučkami :)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja