Se sprašujete, kaj boste počeli z otroci te dni, ne glede na to, ali bo sončno ali deževno vreme?

Danes sem za vas pripravila seznam DESETIH (od 101) idej, s katerimi starši lahko pomagate svojim otrokom pri njihovem razvoju in odraščanju.

Teh deset izbranih vam lahko pridejo prav med počitnicami, ko potujete z otrokom in ob dnevih kot je današnji, ko čakate, da neha padati dež :)

  1. Kadarkoli se nekam odpravite s svojim otrokom, ga pripravite na to, kaj se bo zgodilo in mu povejte, kaj od njega pričakujete v trgovini, v restavraciji, pri zdravniku, itd. Tako boste z njim lažje sodelovali.
  2. Medtem, ko se vozite, pokažite na stvari in se o njih pogovarjajte – gradbena dela, zanimive stavbe, vozila, mostovi, živali, itd. Res veliko zanimivega je videti tudi med vožnjo, še posebej, če kdaj zavijemo dol z avtoceste :).
  3. Pomagajte svojemu otroku, da ima pozitiven odnos do ljudi različnih narodnosti, jezika in prepričanj.
  4. Delite z otrokom svoj poklic, ki ga opravljate. Pokažite mu kakšno delo opravljate, pripeljite ga na svoje delovno mesto. Če kdaj nimate varstva za vašega otroka, ga vzemite s seboj v službo!
  5. Imejte doma globus ali atlas in kadarkoli se pogovarjajte o imenih ali krajih, jih poiščite na zemljevidu. Pri nas je ravno te dni zemljevid v polni uporabi, ko se odpravljamo na kratko potovanje do Avstrije.
  6. Pomagajte otroku, da vzdržuje svoj koledar, da spoznava dneve in mesece ali odšteva dneve do posebnih dogodkov. Redno se pogovarjajte o tem.
  7. Pojdite na sprehod po dežju. Obujte plašče in škornje, da ne boste čisto mokri in uživajte v dežju.
  8. Sem in tja se peljite z avtobusom ali vlakom. To so dragocene izkušnje za otroka.
  9. Skupaj glejte družinske slike. Pomagajte, da se vaš otrok zave celotne družine, imen in odnosov.
  10. Dovolite otroku, da sodeluje pri pripravi hrane. Deževni dnevi so kot nalašč za peko kakšnega slastnega peciva. Več idej pa lahko najdete tudi v moji e-knjigici, ki jo še zmeraj lahko dobite povsem brezplačno TUKAJ.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja