Letos smo vrtiček preselili na našo veliko teraso. Jaz sem se najetemu vrtičku v bližini našega doma zelo težko odpovedala, a sem si morala priznati, da enkrat tedensko obiskovanje vrta le ni bilo dovolj za normalno obdelovanje vrta. Popolnoma drugače je, če imaš vrt neposredno ob hiši, vrtno orodje in vodo pa pri roki.

Hčerki sta sicer radi hodili na vrt, a ju je počasi minevalo veselje, saj je bilo na našem vrtičku vedno veliko plevela. Tako pač je, če je vrt tik ob travniku, se izogibaš agresivnim
sredstvom proti njemu in časa ni ravno na pretek.

Tako smo se vsi odločili, da bom vrtnarili kar v loncih in koritih na naši terasi. Velika in Mala T sta izbrali svojo najljubšo zelenjavo in tako smo meseca marca že zasadili grah, paradižnik češnjevec, baziliko in peteršilj. Redno sta zalivali zemljo, v kateri so počivala semena in rastlinice so v toplem prostoru hitro vzklile.


Ta vikend pa smo vse sadike že presadili na teraso, v večje lonce in korita. Tudi paradižnike.

Jagode že cvetijo, tudi plodovi se že delajo…

Grah je tudi že naredil prve cvetke.

Borovnice, ki so prezimile na terasi, tudi že cvetijo.

Danes mi je Velika T rekla, kako ji je všeč, da imamo sedaj vrtiček tako blizu našega doma. Vsak dan spremljata rast in razvoj rastlinic, enkrat se razveselita tega, da vzklije
seme, ki sta ga zasadili, drugič cvetenja rastline, potem rast plodov, itd. Vem pa, da jima bo obiranje plodov in kasneje tudi okušanje v največje veselje.

Zakaj in kako vrtnariti s svojimi otroki pa si lahko preberete tudi v moji brezplačni e-knjižici Kako vrtnariti z otroki.

Če razmišljate o tem, da bi tudi vi zasadili nekaj rastlinic na vašem balkonu, terasi ali vrtu ni še nič zamujenega. Sicer je za vzgojo sadik že res prepozno, a se na izmenjavah sadik in v vrtnih centrih da dobiti veliko kakovostnih in zanimivih rastlinic.