Avtorica prispevka: Mojca Košič

Rada sodelujem v dobrih projektih in sodelovanje pri projektu Eko izziv – naravi in srcu prijazen december, me je takoj pritegnil. Urša iz Gozdalnice ter Katarina in Anja iz Maminemaze želijo doseči ozaveščanje o starih dobrih vrednotah, poskrbeti za čarobne trenutke, ki jih bodo družine preživele skupaj in poskusiti pričarati tisto magično navdušenje nad praznovanjem, ki je že skoraj popolnoma izginilo. Mimogrede pa bomo tako poskrbeli še za naravo in zdravo srce. Tako so mi za ta teden postavile izziv: doma narejeni okraski iz naravnih in recikliranih materialov. In tako so nastali naši okraski iz naravnih materialov in ta prispevek :)

Storži takšni ali drugačni, borovi ali smrekovi, veliki in mali. Vse sorte jih naberemo, kjerkoli smo.

Te smo nabrale poleti na morju, kjer je bilo ob obali veliko borovcev. Za dve vreči smo jih nabrale. V tem prazničnem času, ko po malem okrašujemo naš dom, sem se spomnila, da bi za okrasitev lahko uporabili borove storže.

V omari sem našla belo barvo (najbolje je uporabiti kar prstno barvo), mekol in srebrne bleščice (uporabite lahko katerokoli barvo, po vaših željah in odvisno od tega, kar imate doma). Barvo sem zmešala z malo mekola, a morda tudi to ne bi bilo potrebno. Če imate doma mlajše otroke, lahko že v barvo namešate bleščice, ki jih otrok potem nanaša na storže s prsti ali s čopičem.

Okrasitev je zelo enostavna in pri njej lahko sodelujejo otroci od 2. let naprej oz. takrat, ko ne raziskujejo več toliko z usti :)

Mala in Velika sta na storž najprej nanesli barvo…… potem pa ga posuli z bleščicami.

Pri nas sta obe nori na bleščice, bolj se blešči, lepše je :). Ko se barva na storžih posuši, jih lahko uporabite za različno dekoracijo. Mi jih imamo trenutno na mizi, na pladnju. Ko bomo postavili smrekico, pa jih bo nekaj sigurno pristalo na njej.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja